11.05.2021, 18:32

Суд скасував постанову ЦВК про неможливість проведення виборів у Луганській та Донецькій областях, - "Опора"

Марина Началова | Всі новини автора
вибори

Шостий апеляційний адміністративний суд 11 травня 2021 року скасував Постанову Центральної виборчої комісії про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року.

Про це повідомила громадянська мережа ]]>"Опора"]]>, посилаючись на кілька джерел, передає Час Пік.

Як повідомляється, Шостий апеляційний адміністративний суд розглядав справу №855/25/20 за позовом до Центральної виборчої комісії щодо скасування її Постанови № 161 від 8 серпня 2020 року. Третіми особами виступили Донецька та Луганська обласні державні військово-цивільні адміністрації.

Повний текст рішення суду очікується через 5 днів.

Нагадаємо, проведення місцевих виборів у минулому році було скасовано у 18 громадах Донбасу: у 10 сільських, селищних, міських територіальних громадах Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 - Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області, в тому числі у Лисичанську і Сєвєродонецьку.

На початку 2021 року у ЦВК заявили, що проведення місцевих виборів у зазначених громадах можливе 28 березня. Проте за висновками військово-цивільних адміністрацій Донетчини та Луганщини, управлінь СБУ і командування операції Об'єднаних сил пізніше було прийнято рішення, що проведення виборів у цих громадах все ж неможливе через безпекову ситуацію.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк