27.05.2021, 11:43

Дороги, освітлення, парки та благоустрій озер: Стрюк розповів про плани з розвитку Сєвєродонецька

Северодонецк

Обласний центр Луганщини місто Сєвєродонецьк 30 травня відзначає відразу два свята: День міста і День хіміка. Керівник військово-цивільної адміністрації міста Олександр Стрюк розповів про плани з розвитку та благоустрою міста.

Голова ВЦА міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк в інтерв'ю журналістам "Луганщина.ua" розповів, які завдання ставить перед собою місцева влада з розвитку та благоустрою міста, повідомляє Час Пік.

"На цей час наше головне завдання – максимально чітко сформулювати проблеми та побажання людей, зробити співвідношення із фінансовими можливостями та розробити дорожню карту подальших дій", - сказав Олександр Стрюк.

Серед проблем, які потребують уваги найбільше, він виділив три: вивезення сміття, вуличне освітлення та дороги.

Голова ВЦА м. Сєвєродонецьк торкнувся і питання виплати компенсації постраждалим від масштабних лісових пожеж. Він також уточнив, скільки сімей відбудовують будинки на старому місці, а скільки - купили житло в сусідніх населених пунктах.

"Що стосується виплати компенсацiї, то за час пiсля минулорiчних пожеж до ВЦА надiйшло 558 заяв, за результатами розгляду яких з держбюджету виплачено майже 98,5 млн грн, з обласного – 3,2 млн грн, з мiського – 2,4 млн грн.

Люди справедливо зазначають, що 300 тисяч, якi видiлила держава, замало для будiвництва аналогiчного житла. I я їх розумiю...", - сказав Стрюк.

Щодо дискусії навколо будівництва у Сєвєродонецьку обласної лікарні він зазначив, що саме на незабудованій території 81 мікрорайону доцільніше зводити об'єкт.

"Треба розумiти, що територiя мiста Сєвєродонецька дуже обмежена, тож, за оцiнками спецiалiстiв, iншi дiлянки вiдповiдних розмiрiв, забезпеченi iнженерно-транспортною iнфраструктурою та озелененням, вiдсутнi", - сказав Стрюк.

Також голова ВЦА Сєвєродонецька розповів про ремонт доріг у місті, зазначивши, що цього року розпочнеться ремонт внутрішньоквартальних доріг.

Сєверодончан, крім іншого, дуже турбує стан озер Паркове та Чисте, а також прилеглих територій. Стрюк зазначив, що є у місцевої влади і плани з облаштування цих територій. Завдання на найближчі кілька років - знайти відповідне фінансування.

"В цiльовiй програмi благоустрою на 2021 рiк 494,939 тис. грн передбачено на встановлення дитячого майданчику з облаштуванням безпечного покриття в районi озера Чисте.

Крiм того, розроблений детальний план територiї парку в районi озера Паркове. Згiдно з ним, там буде встановлено фонтан, пiшохiднi та велосипеднi дорiжки, громадськi туалети, парковка та iнше. Планується розмiщення зон дозвiлля, зайняття спортом, озеленення, атракцiонiв тощо.

Подiбний план розроблений вiдносно територiї в районi озера Чисте. Який, окрiм iншого, передбачає облаштування набережної вздовж вул. Новiкова та нового парку", - сказав Стрюк.

Розповів голова ВЦА і про реконструкцію підприємства "Сєвєродонецька ТЕЦ", і про озеленення міста, і про заміну та капітальний ремонт внутрішньобудинкових мереж опалення, холодного водопостачання та водовідведення, покрівлі тощо. 

З повною версією ]]>інтерв'ю]]> Олександра Стрюка можна ознайомитися на офіційному ]]>сайті]]> Сєвєродонецької міської ВЦА Сєвєродонецького району.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк