29.05.2021, 18:53

У Сєвєродонецьку затриманий колишній бойовик "ЛНР"

Ольга Романец | Всі новини автора
боевик

У Сєвєродонецьку затриманий 24-річний місцевий житель, який "служив" у незаконних збройних формуваннях "Зоря" і "Брянка СРСР" угруповання "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба поліції Луганської області, передає Час Пік.

Чоловік розповів поліцейським, що в 2015 році він вступив до лав НЗФ "ЛНР", де обіймав "посаду" "заступника командира" взводу батальйону "Зоря", який дислокувався на території обласного військкомату в Луганську.

За словами чоловіка, через півроку через конфлікт з "командиром" і погані умови "служби" він покинув ряди батальйону і вступив до іншого батальйону бойовиків - "Брянка СРСР". За свою "службу" чоловік отримував зарплату в розмірі 15 000 рублів, але згодом також розчарувався в ідеях бойовиків, покинув їх ряди і поїхав на заробітки в РФ. Надалі повернувся до рідного Сєвєродонецька.

У рамках відкритого за даним фактом кримінального провадження за ч.2 ст. 260 КК України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" чоловікові повідомлено про підозру.

Слідчі завершують слідство і найближчим часом направлять до суду обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження.

Читайте також: Окупанти обстріляли селище Шуми з протитанкового ракетного комплексу, - штаб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк