03.06.2021, 12:22

"Назад у 37-й": Свобода слова "по-лисичанськи" або Як чиновники байдуже ставляться до людей

Иллюстративное фото / Открытый источник

На календарі 2021 рік, але, судячи з того, що відбувається у Лисичанську, більше схоже, що події розгортаються в далекому 1937-му. Цього разу в скандал вляпався місцевий чиновник, а конфлікт розгорівся через "неугодного" коментаря у соцмережі.

Почалося все зі статті, в якій повідомлялося про підвищення вартості проїзду в маршрутках "Лисичанськ-Привілля" та "Лисичанськ-Рубіжне". Людей обурило те, що вони так і не змогли домогтися ні від перевізників, ні від влади зрозумілої відповіді: на якій підставі подорожчав проїзд, повідомляє Час Пік.

Лисичани дуже активно коментують у соцмережах всі звістки, пов'язані з тим, що відбувається у місті. Ось і цього разу новина викликала бурхливе обговорення. Серед тих, хто висловив свою думку, виявилася фахівець I категорії Відділу з питань документообігу та діловодства Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Вострікова Анастасія (робоче місце місто Новодружеськ).

Лисичанск

Саме через її коментар розгорівся весь сир-бор. Варто відзначити, що нічого образливого в її коментарі немає, вона лише констатувала той факт, що жителі Лисичанська мають право знати: хто, коли, чому та які приймає рішення, від яких залежить життя лисичан.

Однак, заступник керівника з питань безпеки та громадського порядку Станіслав Мосейко вважає, що Анастасія Вострікова, посмівши висловити свою думку, "порушила правила етичної поведінки посадової особи місцевого самоврядування", замість того, щоб "дбати про авторитет державної служби та позитивну репутацію державних органів".

Чиновник у листі на ім'я керівника Лисичанської міської ВЦА запропонував покарати Вострикову - "притягнути дану посадову особу до дисциплінарної відповідальності". 

Лисичанск

1 червня, на 15:00 було призначено засідання комісії, яка повинна була розглянути "неналежну" поведінку дівчини. Мало того, заступник керівника Лисичанської ВЦА разом з кількома працівниками адміністрації влаштував "виїзне засідання", прибувши на робоче місце співробітниці, яка "провинилася". І поведінка чиновника, м'яко кажучи, залишає бажати кращого...

Але це була лише перша частина "Марлезонського балету". Коли адвокати дівчини прибули на офіційно призначене засідання, перед ними буквально зачинили двері. Мосейко закрився на ключ, не бажаючи спілкуватися з людьми і викликав поліцію, мабуть, щоб його захистили від народу.

Видання ]]>"Східний репортер"]]> розмістило відео, на якому видно, як розвивалися події. Кожен сам для себе може зробити висновки...

Що відбувається у Лисичанську? Чому місцеві чиновники часто спілкуються з людьми через офіційні запити і листи, чому не йдуть на відкритий діалог? Чому дозволяють собі так байдуже і по хамськи поводитися по відношенню до людей?

Невже прості городяни стали настільки безправними, що не мають право голосу, не мають право на свою думку, не мають право висловити її відкрито, а не на кухні за зачиненими дверима?

Варто відзначити, що Анастасія не стала ховатися і відмовчуватися, цього разу вона написала пост у своєму Facebook-акаунті, який вже точно не сподобається "товаришеві" Мосейко. Зате він припав до душі лисичанам, які так само втомилися терпіти та мовчати…

Лисичанск Лисичанск

Нагадаємо, Центральна виборча комісія у 2020 році визначила список територіальних громад на Донбасі, де неможливо провести місцеві вибори. У Луганській області таких 8, серед них і Лисичанська громада. З липня 2020 року в Лисичанську працює військово-цивільна адміністрація.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк