04.06.2021, 07:56

Гайдай заговорив про відновлення виробництва соди і відродження склозаводу в Лисичанську

Ольга Романец | Всі новини автора
завод

Глава Луганщини Сергій Гайдай заговорив про відновлення виробництва соди і відродження склозаводу в Лисичанську. Імовірність таких можливостей він оцінює як 50/50.

Про це він розповів в інтерв'ю для видання "Укрінформ", передає Час Пік.

"Зараз вже можна починати обговорювати не тільки відновлення виробництва соди, а й відродження того ж склозаводу в Лисичанську та інших підприємств. І навіть якщо все це поки здається якимись фантастичними ідеями, насправді, зараз ймовірність таких можливостей я б оцінив як 50/50", - сказав Гайдай.

На запитання журналістів про те, що розмови про подібне відродження, м'яко кажучи, викликають у суспільства здивування, Гайдай зазначив, що зараз вони працюють, "високо піднявши планку".

"Якщо планувати виключно ремонти в туалетах, то ми і залишимося на цьому рівні", - сказав Гайдай.

Він також розповів, що зараз готується проектно-кошторисна документація на ремонт доріг південної частини міста (в районі заводу ГТВ) і доріг Новодружеська. Також ведуться переговори з проектування спорткомплексу, тому що зараз в Лисичанську практично немає ніякої інфраструктури.

"В цілому по області, в тому числі і в Лисичанську, почнемо, а в наступному році завершимо будівництво 215 спортивних майданчиків", - сказав Гайдай.

Він також запевнив, що зараз в Лисичанську вже не стоїть питання про відключення води, тому що не тільки поточні витрати водоканалу оплачуються своєчасно, а й щомісяця по мільйону гривень погашається борг попередніх років перед ТОВ "ЛЕО".

"А там, на хвилинку, 161 млн грн! Також Лисичанськ очікує будівництво нової підстанції, що дасть можливість значно знизити витрати водоканалу на електрику", - додав Гайдай.

Читайте також: На Луганщині триває ремонт дороги Р-66: що вже зроблено (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк