13.06.2021, 07:52

Річкові круїзи: На річці Дніпро відкриють маршрут з екскурсійними зупинками в 12 локаціях

речные путешествия по Днепру

У Державному агентстві розвитку туризму пропонують відродити річкові подорожі Дніпром. Першим планують налагодити сполучення між Києвом та Каневом.

Як заявила голова Держагентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів в ефірі телеканалу "Дом", маршрут "Київ-Канів" замислювався насамперед з туристичною метою. Попередньо він розрахований на дві години, передає Час Пік.

"Це розрахункова швидкість. Але потрібно провести тестування, скільки часу це триватиме. Бо такі тестування не проводилися кілька років. Може, десь річка обміліла. Тобто все це потрібно вивчати. Є прогулянкові теплоходи, які сьогодні курсують по Дніпру в межах Києва. Ось вони до Канева будуть доїжджати за майже 5 годин. А це дуже довго, адже на машині можна доїхати за 3 години", – сказала Мар'яна Олеськів.

В Україні розроблять маршрут по річці Дніпро з екскурсійними зупинками в 12 локаціях. Про це заявила заступник голови Київської ОДА Тетяна Щербак.

"Туризм по Дніпру – це наша родзинка, тут буде 12 локацій. Це Вишгородський історичний музей, це Вишгородська набережна дуже красива, це Межигір'я... Це старовинний козацький монастир... Тобто маршрути від Чорнобиля до Вишгорода, від Вишгорода в Переяслав – і далі.

Маршрути розробляються для середньостатистичної людини. Для того, щоб людина могла собі це дозволити. Це важливо", - сказала Щербак в ефірі телеканалу "Дом".

За словами чиновниці, двогодинна прогулянка на 60-місному теплоході від Вишгорода в напрямку Канівського водосховища коштує 150 грн на людину, ціна на більш тривалий маршрут вище.

У свою чергу власники суден відзначають, що зараз собівартість маршруту до Канева на 60-місному прогулянковому катері становить приблизно 1 тис. гривень з людини, на 12-місному – 1800 грн. У собівартість зокрема входить дизпаливо, плата за переміщення по поверхні води, причали. Влада обговорює можливість надання пільг для перевізників, залучених в туристичну галузь.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк