16.06.2021, 12:56

Жителям Лисичанська та ВПО пропонують грошову допомогу: хто зможе отримати та як подати заявку

могут получить краткосрочную многоцелевую денежную помощь

Жителі міста Лисичанськ та ВПО, які постраждали через карантинні обмеження можуть отримати короткострокову багатоцільову грошову допомогу. Зареєструватися на участь у проекті можна до 30 червня 2021 року.

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає програму "Задоволення основних потреб та надання допомоги у сфері захисту на Cході України" для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та жителів Лисичанська. Інформація розміщена на сайті Лисичанської міської ВЦА Сєвєродонецького району Луганської області, повідомляє Час Пік.

Родини отримають грошову допомогу для покриття основних потреб у розмірі 3450 грн на кожного члена родини одним переказом.

Пріоритет у відборі учасників програми надаватиметься категоріям населення з відсутнім доходом або доходом менше ніж 3974 грн на місяць на кожного члена родини, а саме:

  • ВПО, які втратили роботу або джерело доходу внаслідок запровадження карантинних обмежень через поширення коронавірусної інфекції COVID-19;
  • місцеві мешканці, які втратили роботу або джерело доходу внаслідок запровадження карантинних обмежень через поширення коронавірусної інфекції COVID-19;
  • родини, які очолюють жінки, які втратили роботу або джерело доходу внаслідок запровадження карантинних обмежень через поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Дохід включає прибуток з офіційних і неофіційних джерел, зокрема сільське господарство, надання послуг з оренди нерухомого майна, дохід від само зайнятості, грошові перекази тощо.

Луганская, Лисичанск

Як зареєструватися

Для реєстрації на участь у проекті необхідно звернутися на "гарячу" лінію NRC за номером: 0 800 302 007 та залишити контактну інформацію лише одного з членів сім'ї (ПІБ та номер телефону):

  • з 7 червня по 30 червня 2021 року (понеділок – п'ятниця з 08:30 до 16:30, вихідні дні - 21 та 28 червня 2021 року)

Надалі співробітники відповідного відділу NRC зв’яжуться з вами для проведення реєстрації в телефонному режимі. Також можна подавати скарги та надавати відгуки про процес реєстрації, якість виконання проєкту та інші питання, використовуючи "гарячу" лінію.

Відзначається, що гуманітарна допомога NRC є безкоштовною - від людей, що звернулися за допомогою,  не повинні вимагати заплатити кому-небудь за отримання допомоги. Якщо ви зіткнулися з такою ситуацією, повідомте про це на "гарячу" лінію NRC.

Роздрукований матеріал щодо участі у програмі "Задоволення основних потреб та надання допомоги у сфері захисту на Cході України" є у приміщенні Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) у м. Лисичанську. Більш повну інформацію щодо проєкту можна отримати за телефоном "гарячої" лінії: 0 800 302 007

Довідка: Норвезька рада у справах біженців (NRC) є міжнародною, гуманітарною, неурядовою неприбутковою організацією, заснованою у 1946 році. Дана організація надає допомогу, захищає права та сприяє розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та осіб, що постраждали в результаті збройного конфлікту населення.

Луганская, Лисичанск

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк