16.06.2021, 18:53

"Не лякає наших людей і бруд": у Лисичанську почали викорінювати стихійну торгівлю

рынок лисичанска

У Лисичанську триває боротьба зі стихійною торгівлею. Уповноважені особи проводять рейди та складають адміністративні протоколи.

Про це повідомила прес-служба ВЦА міста, передає Час Пік.

Так, 16 червня фахівці відділу споживчого ринку Лисичанського міського ВЦА та співробітники відділу поліції №3 Сєвєродонецького РУП ГУНП в Луганській області провели черговий рейд по боротьбі зі стихійною торгівлею.

В ході рейду було складено шість адміністративних протоколів за порушення ст. 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів).

У відділі споживчого ринку зазначили, що єдине законне місце, де допускається торгівля харчовими продуктами (крім магазинів) - це агропродовольчий ринок.

У будь-яких інших випадках продукти визначаються як небезпечні та непридатні до вживання,

"На жаль, покупці не замислюються про якість цих продуктів, ким і в яких умовах вони виготовлені, де зберігалися і як транспортувалися. Не лякає наших людей і бруд, що летить на продукти з вулиці, від машин і з-під ніг перехожих. Покупець, купуючи їжу на вулиці, бере відповідальність на себе і повинен усвідомлювати всі ризики для свого здоров'я", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ті, хто влаштовує стихійну торгівлю, будуть притягуватися до адміністративної відповідальності.

Читайте також: Частина Лисичанська залишиться без води: названі адреси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк