22.06.2021, 18:23

На Луганщині можуть знеструмити шахти: у ЛОДА відбулося засідання комісії ТЕБ та НС

Марина Началова | Всі новини автора
лога

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо сталого електрозабезпечення шахт регіону відбулося 22 червня в Сєвєродонецьку. Його провів перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Про це повідомила прес-служба Луганської облдержадміністрації, передає Час Пік.

«У зв’язку із заборгованістю існує ймовірність знеструмлення шахт ДП «Первомайськвугілля» та АТ «Лисичанськвугілля». Така ситуація є неприпустимою, оскільки це може призвести до негативних економічних, екологічних та соціальних наслідків регіонального масштабу. Ми не повинні цього допустити», - наголосив Олексій Смирнов та зазначив, що з вищевказаних питань облдержадміністрація зверталась до Уряду та Міненерго.

Комісією прийняті декілька рішень.

Зокрема, Луганській філії ДП «РЕМ» необхідно здійснити заходи для недопущення відключення та забезпечення енергоживлення вентиляційного та водовідливного обладнання цих шахт.

Керівникам вугледобувних підприємств слід укласти договори щодо реструктуризації існуючих боргів, розробити графіки погашення заборгованості за послуги з розподілу електроенергії та забезпечити їх виконання.

Крім того, до Уряду направлять звернення щодо виділення коштів з державного бюджету на погашення заборгованості за спожиту електроенергію або ініціювання розробки алгоритму її погашення.

Нагадаємо, глава ЛОДА Сергій Гайдай заявив, що тролейбуси з Сєвєродонецька до залізничного вокзалу Лисичанська запустять восени.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк