22.06.2021, 20:34

Посадовців Лисичанської ВЦА зобов'язали дотримуватися кодексу етичної поведінки

Марина Началова | Всі новини автора
лисичанск вга

Керівник Лисичанської міської ВЦА Олександр Заїка затвердив "Кодекс етичної поведінки посадових осіб Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області та її структурних підрозділів".

Документ оприлюднено на сайті Лисичанської ВЦА, передає Час Пік.

Прийняттю цього кодексу передував скандал навколо співробітниці відділу з питань документообігу та діловодства Лисичанської міської ВЦА, що у свій неробочий час залишила у соцмережі коментар, який керівництво ВЦА розцінило як "порушення правил етичної поведінки посадової особи місцевого самоврядування" і запропонувало притягнути жінку до дисциплінарної відповідальності.

Зазначимо, що оприлюднений "Кодекс етичної поведінки..." зокрема зобов'язує посадових осіб Лисичанської ВЦА "своєю поведінкою зміцнювати авторитет служби в органах місцевого самоврядування, а також позитивну репутацію органів місцевого самоврядування".

"Посадові особи місцевого самоврядування, у тому числі в поза робочий час, повинні утримуватися від поширення інформації, зокрема розміщення коментарів на вебсайтах і у соціальних мережах, яка може завдати шкоди репутації державним органам та органам місцевого самоврядування", - йдеться в документі.

Також кодекс передбачає дотримання посадовими особами загальновизнаних етичних норм поведінки, не допускається використання ними нецензурної лексики, підвищеної інтонації, принизливих коментарів, поширення чуток, обговорення особистого або сімейного життя колег, прояву різних форм дискримінації, образливих дій сексуального характеру та ін.

Посадовці ВЦА повинні будуть підписувати підтвердження про ознайомлення з цим кодексом.

​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк