12.07.2021, 13:58

Операція "Врятувати лебедя": Ветеринари намагаються зберегти життя лебедиці з "Чистого озера", яка постраждала від браконьєрів

Ольга Романец | Всі новини автора
лебеди

На озері Чисте, що в Сєвєродонецьку, лебідь, яка нещодавно обзавелася потомством, знаходиться на межі смерті - на її нозі утворилась гангрена. Завдяки небайдужим громадянам волонтери розпочали рятівну операцію.

Про це в Instagram повідомляє реабілітаційний центр для диких і домашніх тварин "АКЕЛА", передає Час Пік.

Тривожне повідомлення вперше з'явилося в регіональному пабліку в Facebook від небайдужих жителів міста.

лебедь

У терміновому порядку була оголошена рятувальна операція. Волонтери шукали моторний човен для вилову птаха та мікроавтобус для перевезення на лікування в місто Чугуїв. Завдяки небайдужим громадянам лебедицю перевезли в центр "АКЕЛА".

Волонтери зазначають, що лебідь потрапила навесні в рибальську сітку. Імовірно, на її нозі залишилась волосінь, яку вчасно не прибрали. У зв'язку з цим розвинувся некроз.

"Необачність тих, хто знімав сіті, матиме ось такі наслідки. І ще більш прикро те, що якщо це все-таки і є причина, то проблему можна було вирішити вчасно, звернувши увагу на проблему, відловивши лебедя і знявши волосінь, зберегти ногу", - пишуть фахівці центру.

Для порятунку птиці необхідна операція, без якої гангрена почне розвиватися і птах помре. Як пройде операція - волонтери не знають.

"Варіант один - ампутація і надія на організм. Як інфекція, яка вже є, вплинула на організм, ми поки не знаємо. Чи переживе лебідь операцію - ми теж не знаємо. Шанс один і ми ним скористаємось", - додали ветеринари.

Можливо, якби не безконтрольні дії браконьєрів, нещастя можна було б уникнути.

У соціальній мережі жителі міста активно обговорюють цю ситуацію. Деякі відзначають, що лебедів розлучати не можна, при цьому не замислюючись, що буде з птахом без втручання фахівців.

комментарий

комментарий

комментарий

В цілому жителі міста дуже переживають за лебедя і сподіваються, що незабаром сім'я возз'єднається і буде, як і раніше, тішити сєвєродончан.

комментарий

Громадськість не вперше звертає на це увагу можновладців. Однак питання ніяк не вирішується. Так, раніше в ciтi рибалок потрапили три черепахи, які не змогли вибратись і загинули.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк