15.07.2021, 13:02

"У природу випускати вже не можна": Лебедиці з "Чистого озера" частково ампутували лапу (відео)

Ольга Романец | Всі новини автора
лебедь

Лебедиця, яка постраждала від рибальських мереж на "Чистому озері" в Сєвєродонецьку, знаходиться в реабілітаційному центрі "АКЕЛА" в місті Чугуїв. Орнітологи частково ампутували пошкоджену лапу і лікують птицю антибіотиками.

Про це повідомляється в сюжеті ТРК Донбас онлайн, передає Час Пік.

"Там вже стирчали сухі кістки, тобто на дотик лапка була як дерево. На першому етапі провели чистку: зняли ороговілу шкіру, яка стягувала лапу. Дуже багато часу втрачено. У природу її вже випускати 99,9 відсотків не можна", - говорить орнітолог.

Якби самці лебедя відразу надали допомогу, то лапу вдалося б врятувати і після реабілітації відпустити птицю на волю. Однак зараз це фактично неможливо. Швидше за все вона залишиться жити в притулку.

Нагадаємо, на початку липня птах потрапив в рибальські мережі. Імовірно, на її лапі залишилася волосінь, яку вчасно не прибрали. У зв'язку з цим розвинувся некроз.

Завдяки небайдужим громадянам птах потрапив в реабілітаційний центр для диких і домашніх тварин "АКЕЛА".

Минуло зовсім небагато часу, а в соціальній мережі Facebook вже з'являються нові тривожні фото. Так, імовірно, від мереж рибалок постраждав ще один птах.

лысуха

Жителі міста задаються питанням: коли можновладці звернуть увагу на дану проблему? Адже поки вони не діють, жертв "рибалок" стає все більше. Так, раніше в їх мережі потрапили три черепахи, які не змогли вибратися і загинули.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк