26.07.2021, 12:22

"Намагаємося оновлювати обличчя міста": Стрюк пообіцяв сєвєродончанам реалізувати низку інфраструктурних проєктів

Ольга Романец | Всі новини автора
Струк

Найближчим часом у Сєвєродонецьку планується реалізувати низку проєктів: будівництво житла для ВПО, обласної лікарні, а також зведення сучасних смарт-зупинок. Також звертають увагу і на стан міських озер, доріг і майданчиків.

Про це розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк в ефірі каналу "СТВ", передає Час Пік.

Співпраця з USAID

Завдяки підтримці агенства USAID, вже восени в місті з'являться смарт-зупинки. Це близько 20 сучасних комфортних зупиночних комплексів з Wi-Fi.

Також на розгляд USAID подали проєкт реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю.

Ще один проєкт - будівництво обласної клінічної лікарні, який сьогодні знаходиться на етапі проектування. Голова ВЦА Сєвєродонецька зазначив, що це сучасна екологічна лікарня з провідним обладнанням, з високотехнологічними інженерними рішеннями, яка заведе в місто інвестиції майже на 160 млн євро.

Крім того, цього року в Сєвєродонецьку реалізується і кілька проєктів ДФРР.

У червні стартувала реконструкція басейну ДЮСШ ВПС "Садко". Заплановані капітальні роботи: ремонт і гідроізоляція чаші, ремонт стін, оновлення стелі. Планується завершити роботи до жовтня 2021 року.

Ще один проєкт ДФРР - відновлення дамби на річці Боровій - також розпочнеться цього року.

Також на 2022 рік на конкурс ДФРР вже подані проєкти відновлення спортивного містечка навпроти ТРЦ "Джаз" і будівництва нової льодової арени.

Житло для ВПО

У поточному місяці в Сєвєродонецьку почалося розподілу тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб. Однокімнатні квартири на проспекті Космонавтів облаштовані в рамках проєкту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ.VI" за фінансування уряду Німеччини.

Ці квартири призначені виключно для ВПО. Щоб взяти участь у їх розподілі, необхідно звернутися для прийняття на облік внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання до відділу з обліку, розподілу та приватизації житла управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької ВЦА за адресою: вул. Гагаріна, буд. 115/ 4.

Дане житло знаходиться за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, будинок № 18-а.

Крім того, у 80-му мікрорайоні Сєвєродонецька планується побудувати постійне житло для ВПО. Почати будівництво повинні у вересні.

Дороги, майданчики, місця відпочинку

Як заявив Стрюк, найближчим часом почнуться роботи з реконструкції скверу Горького і створення в ньому Алеї пам'яті загиблих воїнів АТО.

Також буде вирішуватися питання стану міських озер - "Чистого" і "Паркового". "Паркове озеро" цього року лише підтримуватимуть у належному стані. Що стосується "Чистого озера", то вже ведуться профінансовані ВЦА роботи з проєктування великої зони відпочинку навколо нього. Крім іншого, проєкт передбачатиме очищення і поглиблення водойми. Почати його реалізацію повинні вже навесні наступного року.

Також на площі Перемоги в рамках Комплексної міської програми зараз будується новий функціональний дитячий майданчик зі спеціальним покриттям. Всього в різних районах міста буде створено чотири таких майданчики.

З міського бюджету цього року профінансовано ремонти внутрішньоквартальних доріг та реконструкцію освітлення в кварталах. Дороги мають відремонтувати у 77-му, 78-му та 52-му мікрорайонах.

Тривають також поточні ремонти доріг, що охоплюють близько 28 вулиць міста.

"Ми намагаємося оновлювати обличчя міста і покращувати інфраструктуру. Очікуємо на передачу у міську власність проєкт реконструкції скверу навколо "Мозаїки" та "Сучасника". Це буде сучасний, європейський, привабливий простір. Тому в цілому я б назвав цей рік роком відновлення Центрального проспекту і перетворення його в справжнє обличчя Сєвєродонецька", - резюмував глава ВЦА.

Нагадаємо, 22 липня в Сєвєродонецьку пройшли урочисті та святкові заходи з нагоди 7-ї річниці визволення міста від незаконних збройних формувань.

Крім Сєвєродонецька, 24 липня звільнення від незаконних збройних формувань відсвяткував і Лисичанськ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк