07.08.2021, 13:47

Обласна лікарня, залізниця, міжміський тролейбус: Гайдай розповів, як просуваються важливі проекти на Луганщині

Марина Началова | Всі новини автора
сергей гайдай

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай провів прямий ефір у Фейсбуці, під час якого розповів про те, як просувається реалізація низки інфраструктурних проектів в області.

Гайдай торкнувся тим будівництва обласної лікарні, залізничної гілки, запуску тролейбусів з Сєвєродонецька в Лисичанськ, передає Час Пік.

Обласна лікарня

За словами Гайдая, триває робота в напрямку будівництва обласної лікарні. Як зазначив голова ОДА, багато лікарів, що виїхали, готові повернутися на Луганщину, якщо лікарня буде побудована.

"Є позитивні сигнали, коли лікарі, які виїхали з Луганщини, телефонують і питають, чи дійсно буде побудована нова лікарня і чи буде місце для того, щоб вони змогли там працювати", - сказав Гайдай.

Залізниця

Триває робота з будівництва залізничної гілки. Зараз розробляються технічні завдання, і скоро буде зрозуміло, де саме буде проходити ця гілка і будуть вирішуватися питання із земельними ділянками.

"Більш того, за допомогою Офісу президента, заступника міністра фінансів ми почали опрацьовувати тему щодо електрифікації нашої залізничної гілки, що дасть можливість запустити потяги, які будуть їхати на 4 години швидше до Києва. Не 12 годин, а 8", - повідомив Гайдай.

За його словами, це дасть можливість потенційним інвесторам і партнерам частіше і з більшим комфортом приїжджати на Луганщину.

Раніше повідомлялося, що залізнична гілка "Кондрашевська-Нова - Лантратівка" дозволить запустити потяги "Інтерсіті" в Луганську область з Києва і Харкова.

Тролейбус між Сєвєродонецьком і Лисичанськом

Гайдай заявив, що буквально через кілька днів почнеться будівництво першої частини міжміського тролейбусного маршруту - із Сєверодонецька до Лисичанського залізничного вокзалу. Також буде закуплено перші кілька тролейбусів.

Раніше Гайдай заявляв, що тролейбуси з Сєвєродонецька до Лисичанського залізничного вокзалу поїдуть вже в жовтні 2021 року. У 2022 році реалізацію проекту продовжать, кільцевим тролейбусним маршрутом планується з'єднати Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк