08.08.2021, 08:33

"Карта ремонтів": Луганська область на 14 місці в рейтингу витрат бюджетних коштів

Карта ремонтов

Громадська організація "Антикорупційний штаб" провела моніторинг витрат на ремонти за бюджетні кошти по всій Україні в рамках "Карти ремонтів" та представила рейтинг витрат 2019-2020 років. Луганська область посіла 14-е місце.

В цілому по Україні запланували, виділили або вже здійснили видатків майже на 495,5 мільярдів гривень. Про це ]]>повідомляє]]> "Антикорупційний штаб", передає Час Пік.

Лідерами за видатками на ремонт є Київська область та м. Київ (93,1 млрд грн), Дніпропетровська область (49,9 млрд грн) та Запорізька область (34,0 млрд грн).

Найменше на ремонти різного рівня витрачали бюджетних коштів у Херсонській (8,3 млрд грн), Кіровоградській (7,6 млрд грн) та Чернівецькій областях (5,0 млрд грн).

"Карта ремонтов"

Аналітики ГО "Антикорупційний штаб" відзначають, що кількість витрат на ремонти в кожній області взаємопов'язана з кількістю населення в регіоні: чим менше населена область, тим менше витрати і навпаки.

У Луганській області в цілому на ремонти, відновлення та реконструкцію різних об'єктів витратили 14,0 млрд гривень бюджетних коштів. Майже 75% витрачених коштів (10,6 млрд грн) - це ремонт доріг. На ремонт або будівництво інших об'єктів витратили близько 3,4 млрд грн.

"Карта ремонтов"

ТОП-5 найдорожчих об'єктів виглядає наступним чином:

  • Реконструкція парку м. Рубіжного - 119,2 млн гривень.
  • Реконструкція будівлі терапевтичного корпусу ЦМЛ м. Рубіжне - 81,4 млн гривень.
  • Капітальний ремонт будівлі Євсузького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів за адресою: вул. Старобільська, 36, с. Євсуг, Біловодського району Луганської області - 66,2 млн гривень.
  • Капітальний ремонт опорного навчального закладу "Попаснянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Попаснянської районної ради Луганської області", розташованого за адресою: Луганська обл., Попаснянський район, м. Попасна, вул. Донецька, буд. 2-А - 46,3 млн гривень.
  • Капітальний ремонт опорного закладу освіти "Новопсковський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Новопсковської селищної ради Луганської області", розташованого за адресою: вул. Першотравнева, 2, смт Новопсков, Новопсковського району Луганської області - 45,2 млн гривень.

Всі витрати на ремонт за бюджетні кошти в Луганській області, а також ТОП ремонтів в кожній з областей можна подивитися на карті ремонтів на ]]>сайті]]> ГО "Антикорупційний штаб".

Довідка: "]]>Карта ремонтів]]>" - ресурс, де ви можете подивитися абсолютно всі ремонти за бюджетні кошти на території України. Ресурс дозволяє поскаржитися, якщо раптом у вашій області, громаді або у вашому дворі зробили неякісний ремонт за бюджетні кошти. Скарги обробляються іта направляються для подальшого усунення недоліків або притягнення до відповідальності тих, хто повинен був стежити за якістю ремонту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк