14.08.2021, 11:58

Неможливо отримати навіть довідку: На Одещині перестали пускати до міськради не вакцинованих від COVID-19 громадян

Марина Началова | Всі новини автора

Поки в Україні тільки ведуться розмови про можливе введення обмежень для невакцинованих і привілеїв для щеплених від COVID-19, деякі ОТГ вже щосили впроваджують "нововведення".

Так, в місті Балта Одеської області на прийом до міської ради можна потрапити тільки з довідкою про вакцинацію або про перенесену коронавирусну хворобу, передає Час Пік з посиланням на "]]>Думську]]>".

Як пише видання, нещеплених жителів Балтської ОТГ перестали пускати в адміністративні приміщення мерії і старостинських округів. Люди скаржаться, що без документа від сімейного лікаря про вакцинацію або про те, що людина перехворіла на коронавірусну інфекцію, неможливо отримати навіть довідку про склад сім'ї.

Обмеження були введені протоколом засідання комісії ТЕБ та НС, яке пройшло 6 липня. При цьому відповідних розпоряджень мера, головного санітарного лікаря і рішень міськради або його виконкому немає.

В "Думській" зазначають, що дії чиновників незаконні. Комісії з ТЕБ та НС при місцевих радах - це дорадчі органи, і їх протокольні рішення не є нормативно-правовими актами, а значить, не можуть застосовуватися для регулювання конституційних прав громадян.

Читайте ще: Безкоштовний проїзд і не тільки: У Дніпрі вакциновані від COVID-19 отримають приємні бонуси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк