22.08.2021, 13:27

На Луганщині завершено будівництво нової телевежі, яка забезпечить українське мовлення в ОРДЛО

На Луганщине завершено строительство новой телебашни

У Луганській області на території Попаснянської громади завершено будівництво нової радіотелевізійної станції. Український контент знову стане доступним на частині окупованих територій Донецької та Луганської областей.

На Луганщині завершено будівництво нової телевежі. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України, передає Час Пік.

"Важливий крок для інформаційної протидії ворогу. На Луганщині завершено будівництво нової телевежі. Це стратегічно важливий об'єкт для нашої держави!", - написав на своїй сторінці в Facebook міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Як зазначили в Мінрегіоні, конструкція вежі є унікальною інженерною розробкою заввишки у 150 метрів та вагою майже 100 тонн. Передбачається, що телевежа забезпечить трансляцію близько 30 каналів цифрового телебачення та 8 радіоканалів.

"Завдяки співпраці державної та місцевої влад сьогодні у Луганській області завершено будівництво телевізійної вежі. Стратегічно важливий об’єкт, адже на прифронтових територіях з 2014 року частково відсутнє українське радіо- та телемовлення. Також зі збудованої телевежі здійснюватиметься трансляція на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Близько 200 тисяч людей з обох боків лінії розмежування матимуть доступ до українського контенту", - зазначив Олексій Чернишов.

Довідка: Проєкт радіотелевізійної станції "Комишуваха" став переможцем відкритого конкурсу Мінрегіону у 2018 році серед проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

На Луганщине завершено строительство новой телебашни На Луганщине завершено строительство новой телебашни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк