25.08.2021, 12:28

Після смерті мера Кривого Рогу містом знову керуватиме Юрій Вілкул

Юрий Вилкул

Обов'язки міського голови Кривого Рогу тимчасово виконуватиме депутат міськради від партії "Українська перспектива", колишній мер міста Юрій Вілкул.

У Кривому Розі 25 серпня міськрада на позачерговому засіданні ухвалила рішення про призначення виконуючого обов'язки міського голови у зв'язку зі смертю мера міста Костянтина Павлова, повідомляє Час Пік з посиланням на місцеві ЗМІ.

Відповідно до закону про місцеве самоврядування, тимчасово обов'язки міського голови у разі втрати дієздатності або смерті повинен виконувати секретар міської ради. Відповідний проект рішення винесли на розгляд депутатів.

Однак, на початку засідання секретар міськради Олександр Котляр заявив, що вирішив піти з посади. Депутати 33 голосами підтримали його звільнення.

Обов'язки міського голови Кривого Рогу виконуватиме колишній мер міста, депутат міськради Юрій Вілкул. Призначення Вілкула секретарем міськради шляхом таємного голосування підтримали більшість депутатів. Його кандидатуру підтримали 32 голосами.

"Ви знаєте, що я зняв свою кандидатуру на другому етапі виборів у зв'язку зі станом здоров'я. Але, щоб не занурити наше місто в хаос, даю згоду на обрання мене секретарем міської ради", - сказав Вілкул.

Таким чином Вілкул виконуватиме обов'язки міського голови Кривого Рогу до призначення нових виборів у місті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк