30.08.2021, 17:01

У Лисичанську встановлюватимуть загальнобудинкові лічильники на воду

Марина Началова | Всі новини автора
лисичанск

У Лисичанську планують встановити загальнобудинкові лічильники води в багатоквартирних будинках. Відомі перші адреси, де будуть встановлені вузли обліку.

На сайті ]]>Prozorro ]]>розміщена інформація про закупівлю управлінням ЖКГ послуг з розробки проектно-кошторисної документації на установку вузлів комерційного обліку (лічильників) води в декількох будинках у південній частині міста, передає Час Пік.

Йдеться про будинки №№ 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 14 у кв. 40 років Перемоги та буд. № 40А по вул. Автомобілістів.

Договори про розробку проектно-кошторисної документації вже укладені з ФОП Єлісєєвим Дмитром Сергійовичем. Згадно з договорами, проекти повинні бути розроблені до 31 грудня 2021 року.

Вартість розробки кожного проекту - 1400 грн. Скільки будуть коштувати самі лічильники, поки невідомо. Також складно сказати, в які терміни лічильники будуть встановлені в будинках.

Загальнобудинкові лічильники дозволяють відстежувати загальний обсяг споживання води в багатоквартирному будинку, а також втрати води. Від такого нововведення ризикують постраждати в першу чергу споживачі, у яких не встановлені індивідуальні лічильники в квартирах - на них можуть "повісити" різницю між показаннями загального лічильника та сумою показників всіх індивідуальних лічильників.

Читайте ще:

Залишилося мало часу: як у Лисичанську офіційно відключитися від централізованого опалення

У Лисичанську збираються скоригувати тарифи на опалення за 2020-2021 рік

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк