13.08.2021, 09:49

Залишилося мало часу: як у Лисичанську офіційно відключитися від централізованого опалення

Марина Началова | Всі новини автора

Жителі Лисичанська можуть відмовитися від послуг тепломережі і відключити свої квартири від централізованого опалення.

Місцевий активіст і правозахисник Анатолій Рижков взяв з цього приводу коментар у начальника абонвідділу "Лисичанськтепломережі" Лілії Дорошиної.

Рижков зазначив, що часу на відключення залишилося не так багато: два місяці для відключення приватних користувачів і серпень для відключення цілим будинком.

Дорошина повідомила, що ще в травні був офіційно оприлюднений список будинків у Лисичанську, мешканці яких мають право відключитися від централізованого опалення. Для відключення власник квартири повинен написати заяву в міське управління ЖКГ. Заяву розглядає комісія протягом 10-14 днів, після чого дається відповідь.

Після затвердження в УЖКГ потрібно йти в тепломережу, де в першу чергу проходить звірка з приводу заборгованості. Якщо боргів немає, потрібно отримати в абонвідділі тепломережі технічні умови на відключення. Далі в касу тепломережі потрібно заплатити 365 грн.

Також потрібно звернутися в яку-небудь підрядну організацію, яка робить проекти на відключення, оскільки у тепломережі немає відповідної ліцензії. Підготовка проекту, як правило, займає близько тижня. Потім потрібно звернутися за відключенням або в тепломережу, або в ЖЕК, або в ту ж підрядну фірму з ліцензією. Самостійно демонтажем батарей займатися не можна. Після відключення складається тристоронній акт.

Оскільки після відключення в квартирі залишаються транзитні труби, представник тепломережі складає ще один акт, в якому вказується кількість і довжина стояків.

У тепломережі також просять показати робочий проект на індивідуальне опалення. Повністю ксерокопіювати його не обов'язково - хоча б кілька сторінок.

Дорошина додала, що питання заборгованості абонента, який бажає відключитися від послуг тепломережі, вирішується в індивідуальному порядку, можлива реструктуризація боргу і т.п.

З усіх питань щодо відключення від централізованого опалення лисичан просять звертатися в абонвідділ тепломережі.

Читайте ще: "Заплатіть авансом": Лисичанськтепломережа звертається до абонентів з проханням

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк