04.09.2021, 11:36

У Сєвєродонецьку встановили нові тарифи на вивезення сміття: підсумки публічного громадського обговорення

Северодонецк, мусор, тарифы

Компанія "ЕКО-МІСТО ГРУП" заявила про намір змінити тариф на послуги з вивезення побутових відходів на території Сєвєродонецька. 3 вересня відбулося публічне громадське обговорення й була одноголосно підтримана рекомендація встановити нові тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами.

У Сєвєродонецьку 3 вересня в актовому залі Управління житлово-комунального господарства відбулося публічне громадське обговорення "Про встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами  на території Сєвєродонецької міської територіальної громади", повідомляє Час Пік з посиланням на Сєвєродонецьку ВЦА.

Приводом до громадських обговорень стало звернення директора ТОВ "ЕКО-МІСТО ГРУП" від 01.08.2021 №72 про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів на території міської громади.

Северодонецк, мусор, тарифы

За результатами розроблених розрахунків ТОВ "ЕКО-МІСТО ГРУП", отриманих пропозицій та зауважень, а також обговорень учасниками заходу була одноголосно підтримана рекомендація встановити нові тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами (в частині вивезення та захоронення).

Тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами (в частині вивезення та захоронення) за 1м3:

  • від населення - 158,34 грн;
  • від населення (великогабаритні побутові відходи) - 174,23 грн;
  • від бюджетних установ, незакріплених міських територій та інших установ - 158,34 грн.

Залежно від видів благоустрою на 1-го мешканця на місяць протокольно рекомендовано встановити наступний розмір плати за послуги з вивезення та захоронення відходів:

  • - багатоквартирні та одноквартирні будинки з наявністю всіх видів благоустрою (у тому числі гуртожитки для малосімейних) - 24,38 грн;
  • - одноквартирні будинки з присадибною ділянкою з наявністю всіх видів благоустрою - 21,09 грн;
  • - за відсутності каналізації - 21,53 грн;
  • - за відсутності центрального опалення - 21,82 грн;
  • - за відсутності центрального опалення (використання твердого палива), водопостачання, каналізації - 22,06 грн.

Зазначається, що після документального оформлення протоколу громадських обговорень, він буде поданий керівнику Сєвєродонецької міської ВЦА для затвердження розпорядження про встановлення тарифів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк