16.09.2021, 09:49

На Луганщині судитимуть військового комісара, який погорів на хабарі від призовників

Луганская, ГБР

Військовий комісар одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Луганщини за гроші "допомагав" призовникам уникнути військової служби. Підполковника затримано.

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування щодо військового комісара одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Луганщини. Підполковник звинувачується в отриманні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу територіального управління ДБР.

Встановлено, що 11 травня підполковник вимагав від військовозобов'язаного 1,5 тис. доларів США за відстрочку призову на строкову військову службу та видачу документа, необхідного для виїзду за кордон військовозобов'язаних громадян.

Вимагача в погонах затримано 15 травня 2021 року під час отримання хабара. Під час затримання військовий комісар намагався втекти від правоохоронців на авто та спробував позбутися грошей, викинувши їх з вікна машини.

Підполковник звинувачується в отриманні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Луганская, ГБР

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк