21.09.2021, 22:32

Луганщина та ще 4 області ризикують скоро опинитися в "червоній" зоні карантину, - експерт

Марина Началова | Всі новини автора

П'ять областей України незабаром після введення "жовтої" зони можуть потрапити в "червону" через складну ситуацію з коронавірусом.

Про це заявив під час презентації Юрій Ганиченко, керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, передає Час Пік.

За його словами, в Україні вже пішов повноцінний спалах захворюваності. Добова госпіталізація по країні на сьогодні зросла на 51% - це найбільша динаміка, яка спостерігалася з 2020 року, і в подальшому ситуація може погіршитися. До того ж зростає відставання виписок від госпіталізацій: на цьому тижні госпіталізації перевищують виписки на 60%. Це говорить про те, що ковідні ліжка будуть все швидше заповнюватися пацієнтами.

Що стосується регіонів, найбільш критична ситуація у Чернівецькій області: вона може увійти в "червону" зону вже на цьому тижні, вважає Ганиченко. Уже завтра в регіоні існує ймовірність перевищення показників госпіталізації та заповненості ліжок з киснем. Перехід у "червону" зону відбувається, якщо як мінімум два показники перевищені протягом трьох днів поспіль.

У зоні ризику також перебувають Луганська, Харківська, Житомирська та Львівська області. Зокрема, на Луганщині відновилася висока динаміка госпіталізацій. Ганиченко зазначив, що входження цих 4 областей у "червону" зону на цьому тижні не очікується, але протягом 2-3 тижнів це можливо.

Нагадаємо, за минулу добу на Луганщині сталося різке зростання захворюваності на COVID-19: підтверджено 346 нових випадків.

З 23 вересня Луганщина, як і решта регіонів України, перейде в "жовту" зону. У ЛОДА сказали, що школи в області поки що закриватися не будуть.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк