24.09.2021, 07:48

У західних регіонах України школи масово переходять на дистанційне навчання

Иллюстративное фото / Открытый источник

Після переходу України в "жовту" зону карантину, в Закарпатській області майже половину шкіл перевели на дистанційну форму навчання.

У Закарпатській області працює 607 навчальних закладів, 244 з них довелося перевести на дистанційну форму навчання. Про це повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА, передає Час Пік.

За словами директора Департаменту освіти Закарпатської ОДА Мар'яни Марусинець, незалежно від зони карантину та кількості щеплених співробітників продовжити роботу в очному форматі зможуть дитячі садки, спеціальні навчальні заклади та 1-4 класи шкіл.

"Всі повинні розуміти, вакцинація - вибір кожного. Але сьогодні від цього залежить можливість наших дітей отримувати якісні знання в школі, а не вдома - за комп'ютером", - зазначила Мар'яна Марусинець.

У Львівській області понад 85% навчальних закладів припинили очну роботу та перейшли на дистанційний формат навчання.

Як повідомляє Департамент освіти і науки Львівської ОДА, таке рішення прийнято згідно указу від Міністерства охорони здоров'я та рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Зазначається, що мова не йде про заклади дошкільної освіти, учнів закладів спеціальної освіти та учнів 1-4 класів середніх шкіл.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк