25.09.2021, 13:41

Річниця авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом: на місці трагедії вшанували пам'ять загиблих

авиакатастрофа под Чугуевом

У Харківській області на місці авіакатастрофи під Чугуєвом, в якій рівно рік тому загинуло 26 людей, в річницю трагедії пройшли меморіальні заходи.

Родичі загиблих, в. о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач ВПС Микола Олещук поклали квіти до пам'ятного каменю, на місці якого планується встановити пам'ятний знак, повідомляє Час Пік.

У пам'ятному заході взяли участь родичі загиблих, курсанти та викладачі Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, представники місцевої влади, духовенство та військовослужбовці ЗСУ. Родичі загиблих приїхали з різних областей, серед загиблих - жителі 11 регіонів України. 

авиакатастрофа под Чугуевом  авиакатастрофа под Чугуевом

"Рік тому внаслідок падіння літака біля Чугуєва Україна втратила 26 гідних синів. У них попереду було ціле життя й не одна бойова звитяга. Неможливо вгамувати біль від цієї втрати. Щирі співчуття рідним і близьким загиблих воїнів. Україна завжди пам'ятатиме своїх героїв", - написав у Twitter президент України Володимир Зеленський.

На сторінці Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба в соцмережах виклали пам'ятне відео та спогади "Назавжди в наших серцях, вічного польоту...".

Нагадаємо, в авіакатастрофі військового Ан-26 25 вересня 2020 загинуло 26 осіб: 19 курсантів та 7 офіцерів, члени екіпажу. Вижив один курсант. У справі про катастрофу - шестеро підозрюваних.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк