28.09.2021, 17:57

Затверджено інвестиційну програму "Лисичанськводоканалу" на 2022 рік: що в ній передбачено

Марина Началова | Всі новини автора

Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація погодила інвестиційну програму ЛКСП «Лисичанськводоканал» на 2022 рік.

Керівник ВЦА Олександр Заїка підписав відповідне розпорядження № 1091, передає Час Пік.

Інвестиційна програма спрямована на підвищення надійності надання послуги водопостачання та водовідведення ЛКСП «Лисичанськводоканал» з одночасним зниженням нераціональних витрат.

Так, у документі йдеться, що ЛКСП «Лисичанськводоканал» необхідно виконати наступні заходи:

- «Оснащення вузлом технологічного обліку питної води ВНС «Суміщена» за адресою: м. Лисичанськ,  вул. Кафтанова, 1», реалізація вищевказаного заходу дасть можливість вести чіткий облік поданої в мережу питної води та витрат води, звіряти фактичні обсяги води;

- заходи зі зниження питомих витрат, а також втрат ресурсів - оснащення вузлом вимірювання рівня води у двох резервуарах ВНС «Лисичанська» за адресою: пр. Перемоги, 159-В, реалізація заходу дасть можливість вести контроль рівня води в резервуарах, що покращить надійність роботи ВНС та зменшить втрати води з резервуарів;

- заходи щодо модернізації та закупівлі транспортних засобів спеціального та спеціалізованого призначення, це придбання автовишки для  проведення ремонтів  на повітряних ЛЕП ВНС та водозаборів ЛКСП «Лисичанськводоканал», що надасть можливість оперативно ліквідувати аварійні ситуації  та  проводити якісно ремонти на повітряних ЛЕП;

- придбання аналізатору рідини «Флюорат-02-5М» виробництва Канади, що дозволить проводити  вимірювання масової концентрації за органічними та неорганічними домішками води у відповідності до вимог додатку 1  Державних санітарних правил та норм «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» №  2.2.4-171-10 (з 01.01.2015-2020 років додатково введені показники згідно з таблицями 2,3 до обов’язкового контролю за якістю питної води);

- придбання генератору дизельного  дасть можливість запобігти   витіканню на поверхню землі каналізаційних стоків під час знеструмлення КНС та забезпечити епідеміологічне благополуччя населення.

Заходи щодо підвищення екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища:

- розробка проєкту: «Реконструкція КНС №1 та напірного каналізаційного колектору від КНС №1 до КНС №5»;

- розробка проєкту: «Реконструкція КНС №5 та напірного каналізаційного колектору від КНС №5 до МОС -1».

Виконання цих заходів покращить якість наданих послуг з централізованого водовідведення та дасть можливість запобігти забрудненню навколишнього природного середовища, яке може виникнути внаслідок витікання на поверхню землі каналізаційних стоків під час аварійних ситуацій, та забезпечення епідеміологічного благополуччя населенню міста Лисичанськ.

Інвестиційною програмою передбачається поетапне виконання заходів на період 2022 року.

Всього заплановано виконання заходів на загальну суму  6142,81 тис. грн., в т.ч. амортизаційні відрахування – 6142,81  тис. грн., з них: здійснення заходів з водопостачання на загальну суму  4455,72 тис. грн; здійснення заходів з водовідведення на загальну суму 1687,09 тис. грн.

Нагадаємо, Лисичанськ ризикує залишитися без води на невизначений термін: 29 вересня "Лисичанськводоканал" можуть знеструмити за борги.

Читайте ще:

У Лисичанську працівник шахти Мельникова помер на робочому місці

У Сєвєродонецьку спецпризначенці штурмували квартиру, щоб врятувати бабусю від власного онука

Зеленський в США залишив автограф уродженцю Лисичанська - майору американської Нацгвардії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк