04.09.2021, 14:34

Зеленський в США залишив автограф уродженцю Лисичанська - майору американської Нацгвардії

Марина Началова | Всі новини автора

Під час свого візиту до США президент України Володимир Зеленський зустрів нашого земляка, уродженця міста Лисичанська Луганської області Сергія Лучнікова, який зараз є майором Нацгвардії США.

Глава держави підписав йому футболку української футбольної збірної, повідомила днями прес-служба ОПУ, передає Час Пік.

Як повідомляється, ця зустріч відбулася на авіабазі "Моффет-Філд" у Каліфорнії.

"Під час огляду військової техніки Володимир Зеленський підписав футболку національної збірної України з футболу на прохання майора Національної гвардії Каліфорнії. Гвардієць має українське походження, народився в Лисичанську, є напівкараїмом", - йдеться в ]]>повідомленні ОПУ]]>.

Журналіст Юрій Бутусов розповів, що сім'я Лучнікова емігрувала в США в 1995 році. Сергій - професійний військовий, заступник комбата в 1-му батальйоні 185-го піхотного полку 81-ї бойової групи "Страйкер" Національної гвардії Каліфорнії. У 2016-17 роках Лучніков був військовим радником при посольстві США в Києві, а його батальйон в цьому році проводив тренування в навчальному центрі в Яворові.

"Сергій критично мисляча людина, дуже небайдужий до ситуації в Україні і війни з Росією, він не розриває зв'язок з батьківщиною", - пише Бутусов.

Лучників під час відвідування Бригади швидкого реагування Нацгвардії України в 2017 році:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк