29.09.2021, 20:37

У Лисичанську спіймали шахраїв, які розплачувалися фальшивими грошима

мошенники

Правоохоронці Лисичанська викрили шахраїв, які працювали за схемою "сувенірні купюри". Фальшивими грошима вони розрахувалися з пенсіонеркою.

Про це повідомляє поліція Луганської області в Facebook, передає Час Пік.

44-річний чоловік, раніше судимий за скоєння особливо тяжкого злочину, і 27-річна жінка, обидва жителі Лисичанська, обдурили пенсіонерку на суму в дві тисячі гривень.

Сувенірними купюрами вони розрахувалися за придбаний у неї мішок горіхів та чотирьох кроликів.

В рамках відкритого за даним фактом кримінального провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) в ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці вилучили у шахраїв сувенірні купюри і те, що вони шахрайським шляхом придбали у пенсіонерки.

За скоєне злочинцям загрожує покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років. Можливе також обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років.

На даний момент слідчі дії тривають. Перевіряється причетність шахраїв до інших аналогічних злочинів. Горіхи та кролики були повернуті пенсіонерці.

Читайте також: У Лисичанську знайшли нікому не потрібного 4-річного хлопчика, який гуляв по вулиці в літньому одязі (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк