06.10.2021, 13:47

Венедиктова підписала підозру меру Одеси

Геннадий Труханов

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала п'ять підозр у рамках розслідування кримінального провадження щодо нанесення міському бюджету Одеси збитків на понад 533 млн гривень.

Розслідують справу Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Про це Ірина Венедиктова повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

Геннадія Труханова та ще чотирьох людей вважають причетними до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі.

"Це дуже важлива і показова справа, як для Одеського регіону, так і для країни в цілому. Одеса ніколи не була простим містом і наївно вважати, що і справи там розслідуються, так би мовити, по шаблону.

Навпаки, підозрюваними стали мер міста, низка міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити...

На наше переконання, всі ці люди (абсолютно не виключено, що кількість підозрюваних може збільшитись) були причетні до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі. Реальне заволодіння землями фігуранти справи називали чомусь орендою, забувши про те, що підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану – кримінально карані діяння", - написала Венедиктова.

За її словами, правоохоронці проаналізували колосальний масив даних, отриманих в ході слідчих дій: телефонні переговори, дані з комп'ютерів, інформацію, яка законно отримана з електронних поштових скриньок.

"Будемо сподіватись, що такі вистави залишаться тільки на театральних афішах, а не в місті, ім’ям якого пишається кожен українець, не в місті, назву якого знають далеко за межами нашої Батьківщини, не в місті, яке по праву вважається легендою. Але вже точно не бандитською", - написала на закінчення Венедиктова.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк