13.10.2021, 20:58

Ще одна область України може перейти в "червону" зону карантину

маска от коронавируса

Вже через тиждень в "червону" зону адаптивного карантину може потрапити Житомирська область. У регіоні спостерігається стрімке зростання госпіталізації пацієнтів з COVID-19. 

Про це під час брифінгу повідомила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ. 

"На території Житомирської області спочатку було розгорнуто 9 лікарень для COVID-хворих, потім ми додали ще 6 лікарень, на сьогодні у нас 15 лікарень. Ліжок розгорнуто - 2071 і вони заповнюються дуже швидко... Судячи з індикаторних показників, через тиждень ми потрапимо в "червоний " рівень", - розповіла чиновниця.

Разом з тим, на даний момент медична система регіону справляється з навантаженням. Відсоток забезпечення киснем всіх ліжок становить 99,4%. Заповненість таких ліжок - 57%. 

Остапченко зазначила, що за планом в Житомирській області повинні робити по вісім тисяч щеплень щодня, однак цього не відбувається. 

"Медична система може це робити, а ми робимо не більше 4 тисяч на день. Такими темпами ми будемо ще дуже довго перебувати в "червоному" рівні", - додала Остапченко.

Читайте також: 

Один з регіонів України потрапляє в "червону" зону карантину

У двох містах України встановлять камери фіксації порушників карантину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк