04.11.2021, 13:27

У Лисичанську суддя та працівники міського суду попалися на махінаціях з прийняттям судових рішень

Луганская, ГБР, Лисичанск

Державне бюро розслідувань викрило суддю та працівників Лисичанського міського суду на махінаціях з прийняттям судових рішень.

За попередньою інформацією, під час відсутності на робочому місці однієї з суддів від її імені приймалися судові рішення, які потім офіційно вносилися до автоматизованої системи документообігу, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ДБР.

За даними ДБР, також судді, яка перебувала за межами міста, нараховувалася та виплачувалася заробітна плата.

3 листопада 2021 року працівники ДБР для отримання додаткової доказової бази провели обшуки у Лисичанському міському суді. Під час обшуків вилучено судові справи, табель обліку робочого часу, мобільні телефони, комп'ютерну техніку. Все вилучене буде відправлено для проведення експертизи.

Кримінальне провадження розпочато за статтями:

  • ч. 2 ст. 376-1 КК України (незаконне втручання в роботу автоматизованих систем в органах та установах системи правосуддя, вчинені за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Луганская, ГБР, Лисичанск Луганская, ГБР, Лисичанск

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк