22.11.2021, 08:46

Укрзалізниця запустила "Дунайський експрес": розклад

Укрзализныця запустила "Дунайский экспресс"

"Укрзалізниця" запустила "Дунайський Експрес" - новий потяг на маршруті "Ізмаїл-Одеса". Офіційний запуск нового маршруту відбувся 20 листопада.

На маршруті курсуватиме сучасний дизель-поїзд вітчизняного виробництва. Про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу УЗ.

"Сьогодні ми запускаємо абсолютно нову модель приміських перевезень. Завдяки спільним зусиллям Укрзалізниці, Одеської обласної держадміністрації та обласної ради відсьогодні на маршрут Одеса — Ізмаїл виходить «Дунайський експрес», який стане стартом потужного розвитку системи приміських перевезень європейського зразка в Україні", - сказав Олександр Камишін.

Поїзд № 7002/7001 "Одеса - Ізмаїл" відправлятиметься з Одеси о 19:50 та прибуватиме до Ізмаїла о 00:32. Назад поїзд відправлятиметься о 01:29 та прибуватиме до Одеси о 06:11.

Експрес робитиме зупинки на станціях: Білгород-Дністровський, Кулевча, Сарата, Арциз, Главані, Дзинілор та Котлабух.

Поїзд курсуватиме щодня. Вартість квитка - 189 грн.

Довідка: на маршруті "Одеса - Ізмаїл" використовуватиметься дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу ДПКр-3. Максимальна швидкість цього поїзда - 140 км/год. У складі поїзда 3 вагони - 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер'єру та екстер'єру та пристосований для перевезення маломобільного населення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк