27.11.2021, 14:03

Луганщина перейде до "жовтої" зони карантину, але обмеження залишаться ті ж самі, - Гайдай

Марина Началова | Всі новини автора

Незабаром Луганська область таки буде переведена з червоної карантинної зони до жовтої, але на послаблення обмежень мешканцям регіону розраховувати не варто. Принаймні невакцинованим.

Про це говорив сьогодні під час трансляції у Фейсбуці голова ЛОДА Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік.

Раніше у мережі з'явився протокол засідання Державної комісії ТЕБ та НС від 23 листопада, в якому зазначається, що виведення Луганщини з червоної зони було відкладено на прохання влади регіону.

Сьогодні ж Гайдай заявив наступне: "Луганська область скоро рішенням Державної комісії перейде в жовту зону, але постановою МОЗ обмеження залишаться ті ж самі".

Голова ЛОДА сказав, що обмежень не буде для людей, які мають документ про вакцинацію двома дозами або негативний тест на коронавірус (зроблений не раніше, ніж 72 години тому).

Раніше в МОЗ анонсували посилення обмежень у жовтих зонах епідемічної небезпеки: там так само, як і в червоних зонах, потрібний буде ковід-сертифікат для відвідування громадських місць.

Днями міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко ]]>уточнив]]>, що відвідувати громадські заклади у жовтій зоні зможуть люди, які отримали хоча б одне щеплення від COVID-19, мають негативний тест чи сертифікат про одужання. Ця норма поширюється і на персонал закладів.

Крім того, термін дії сертифікату про перше щеплення скоротили до 30 днів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк