29.11.2021, 12:27

На Луганщині з 1 грудня починає діяти заборона на вилов раків: порушників чекає покарання

запрет на вылов раков

У Луганській області з 1 грудня починає діяти заборона на вилов раків. Порушників чекає адміністративна відповідальність у вигляді штафа та сплати збитків.

З 1 грудня 2021 року на Луганщині починає діяти заборона на вилов раків. Про це повідомляє Луганський рибоохоронний патруль на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

"З 1 грудня 2021 року до 30 червня 2022 року в Луганській області триватиме заборона на вилов річкових раків. Заборону встановлено з метою посилення охорони, збереження запасів та створення сприятливих умов для природного відтворення популяції цього виду водних біоресурсів, та затверджено наказом Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Луганській області від 24 листопада 2021 року № 266/од.", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що лов раків в заборонений період є порушенням природоохоронного законодавства, в результаті якого передбачена адміністративна відповідальність (штраф від 340 грн до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного незаконно виловленого рака.

За інформацією Луганського рибоохоронного патруля, після закінчення заборони залишаються певні обмеження на вилов раків. Так, одній особі за добу дозволяється зловити не більше 30 екз. раків на водоймах загального користування та не більше 50 екз. на водоймах, де впроваджено платне рибальство.

Крім цього, забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше, ніж 10 см.

"Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Луганського рибоохоронного патруля: (06461) 2-27-48, (099) 674-10-55", - йдеться в повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк