15.12.2021, 18:00

Тарифи на воду злетять?: "Лисичанськводоканал" прийняв важливе рішення

лисичанскводоканал

У середу, 15 грудня, у Лисичанську відбулося відкрите обговорення проєкту постанови НКРЕКП "Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 р. № 1141".

Дана постанова передбачає встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для ЛКСП "Лисичанськводоканал" на 2022 рік, передає Час Пік з посиланням на протокол відкритого обговорення, оприлюднений на сайті підприємства.

Проєктом постанови НКРЕКП пропонувалося встановити для водоканалу наступні тарифи (без ПДВ і розрахунків з розподілу водопостачання для підприємств та населення):

  • на водопостачання - 20,04 грн/куб. м,
  • на водовідведення - 13,06 грн/куб. м.

Відзначається, що на формування даних тарифів вплинуло зростання витрат на заробітну плату, електроенергію, податки та збори тощо. Директор "Лисичанськводоканалу" Юрій Явтушенко висловив побажання врахувати в структурі тарифу на 2022 рік також зростання прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

За підсумками, було прийнято рішення підтримати проєкт постанови НКРЕКП. Варто зазначити, що водоканал поки ще не оприлюднив оновлені тарифи для населення, однак підвищення, ймовірно, не уникнути. Для порівняння, на сьогоднішній день для населення, тобто вже з урахуванням розподілу, діють такі тарифи: на водопостачання - 17,22 грн/куб. м, на водовідведення - 10,88 грн/куб. м (без ПДВ).

Читайте також: "Лисичанськводоканал" з нового року нараховуватиме плату за абонентське обслуговування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк