18.12.2021, 16:41

На одне з озер Києва прилетіли чорні лебеді (відео)

черные лебеди

На озеро Вирлиця, яке розташоване в Дарницькому районі Києва, недалеко від станції метро "Харківська", прилетіли чорні лебеді.

На відео показано, як кілька десятків величних птахів плескаються у воді, передає Час Пік.

За словами доглядача притулку лебедів в Межигір'ї Сергія Григор'єва, поява чорних лебедів на озері в грудні - явище аномальне. Як правило, їх розводять як екзотичних птахів і тримають в парках та зоопарках, та й столичний клімат для них не дуже підходить.

"Думаю, що лебедям вчасно не обрізали крила і вони полетіли. Такі птахи повинні жити в більш комфортних умовах. Вони виводяться в неволі і вже не вважаються дикими. Є великий ризик обмороження лап, якщо чорний лебідь в мороз буде на відкритій водоймі. Також їм необхідний корм", - сказав Григор'єв у коментарі виданню "Сегодня".

Експерт вважає, що птахи могли прилетіти до Києва з європейських країн, де набагато тепліше. Але більш реальна версія - вони просто "втекли" з чийогось приватного столичного домоволодіння. 

"Я вважаю, що їх треба відловити. Вони можуть не пережити сильні морози. Ми із задоволенням приймемо птахів до себе в притулок. У нас зараз більше 50 лебедів, з яких частина хворі і з травмами. Лебедів до нас привозять майже щодня з усієї Київської області. Ми їм дамо все необхідне", - зазначає Григор'єв.

Читайте також: У Запорізькій області в середині грудня несподівано розцвіли кульбаби та ромашки (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: