28.12.2021, 17:31

Профспілка гірників висловила недовіру гендиректору "Лисичанськвугілля"

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні на засіданні профкому Лисичанської міської профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України було винесено рішення про недовіру генеральному директору АТ Лисичанськвугілля Юрію Ласікову.

Про це ]]>повідомив ]]>у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець, передає Час Пік.

Він оприлюднив фото листа, який було направлено до Кабміну.

«Члени Лисичанської міської профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України стурбовані поглибленням критичної ситуації, що відбувається за останні 9 місяців на підприємстві АТ «Лисичанськвугілля» під час роботи виконуючого обов’язки генерального директора Ласікова Ю.

Не виконується затверджена в установленому порядку Програма розвитку гірничих робіт, на шахтах відсутня підготовка нових лав. Відсутність поповнення очисного фронту ставить під загрозу існування вугледобувного підприємства. Показники видобутку вугілля і проведення гірничих виробок знизилися до рекордно критичного мінімуму.

Грубо порушуються Галузеві угоди, Колективний договір АТ «Лисичанськвугілля», Конституція України в частині виплати заробітної плати. Це веде до посилення напруженості і незадоволення в колективах, що загрожує соціальним вибухом.

У зв’язку з невиплатою заробітної плати відбувається масовий відтік з шахт фахівців і кваліфікованих працівників…» - йдеться у зверненні до прем’єр-міністра України та міністра енергетики.

У даному листі Лисичанська міська організація Незалежної профспілки гірників України, висловлюючи думку трудящих підприємства, вимагає відсторонити Ласікова від займаної посади.

За словами Волинця, загальний борг перед працівниками Лисичанськвугілля становить 156 млн грн.

Гірники шахти «Новодружеська» вже другий тиждень відмовляються спускатися під землю, вимагаючи виплатити зарплатну заборгованість, яка тягнеться з вересня.

Як стало відомо, сьогодні Кабмін виділив 300 млн гривень на зарплати шахтарям.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк