12.01.2022, 07:54

СБУ затримала агента російських спецслужб, який спланував низку терактів в Одесі

СБУ задержала агента российских спецслужб

Співробітники СБУ викрили агента російської військової розвідки, який спланував серію терактів в Одеській області. Головним завданням агента було розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні через проведення диверсій та терактів.

Агента російських спецслужб затримали "на гарячому" під час вербування виконавця для злочинів, коли він ставив нове завдання по підпалу військової техніки та передав гроші за попередній підпал автомобіля ЗСУ. Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба СБУ, передає Час Пік.

"Агентом виявився іноземець, який періодично приїжджав в Україну за завданням російських спецслужб. Його кураторами були представники російської військової розвідки, які діють з території невизнаної Придністровської молдавської республіки.

Головним завданням зловмисника було розхитування суспільно-політичної ситуації в Одеській області через проведення диверсій та терористичних актів. Уже встановлено, що він організував підпал військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року, облив пам’ятник загиблим у війні з РФ українцям.

Наступними об’єктами посягання агента мали стати офіси волонтерських та громадсько-політичних структур патріотичного спрямування, а також військова техніка в Одеській області", - повідомили в СБУ.

Відзначається, що таким чином російські спецслужби хотіли провести інформаційно-психологічні спецоперації в контексті нібито "наявності на території Одеського регіону проросійського підпілля та антиукраїнських настроїв населення".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк