15.01.2022, 08:33

Проведення місцевих виборів у прифронтових районах Донбасу навесні 2022 року неможливе - ЦВК

Луганская, Донецкая, выборы

ЦВК отримала висновки від Донецької та Луганської ОДА-ВЦА про можливість проведення місцевих виборів 27 березня 2022 року на окремих територіях цих областей.

У Центральній виборчій комісії заявили про неможливість проведення місцевих виборів у прифронтових районах Донбасу в березні 2022 року, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЦВК.

23 грудня 2021 року ЦВК звернулася до Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій – обласних військово-цивільних адміністрацій за висновками щодо можливості організації підготовки та проведення 27 березня 2022 року перших місцевих виборів в окремих територіальних громадах цих регіонів.

У відповідь на звернення ЦВК надійшли листи з чіткими та однозначними висновками, в яких йдеться про неможливість провести перших місцевих виборів на окремих територіях Донецької та Луганської областей.

Зокрема, в отриманих комісією відповідях повідомляється про те, що "у зв'язку з продовженням здійснення Російською Федерацією збройної агресії проти України неможливо забезпечити стовідсоткову безпеку для громадян під час організації підготовки та проведення місцевих виборів 27 березня 2022 року".

Виборцям не можуть гарантувати стовідсоткову безпеку через триваючу агресію Росії, обстріли та дистанційного мінування територій, а також через скупчення техніки противника біля населених пунктів, де планувалися вибори.

"Таким чином, враховуючи висновки Командування ООС, ГУ Служби безпеки України та Національної поліції в Донецькій та Луганській областях, за результатами робочої наради усіх відповідних відомств з питання проведення місцевих виборів, у зв’язку з триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України, Донецька та Луганська обласні державні адміністрації – обласні військово-цивільні адміністрації встановили неможливість забезпечити належну безпеку громадян та уникнути терористичної загрози під час організації та проведення перших місцевих виборів 27 березня 2022 року на окремих територіях Донецької та Луганської областей", - ]]>йдеться ]]>в повідомленні ЦВК.

До переліку таких громад належать 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського і Покровського районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк