16.01.2022, 14:34

Нацгвардійці затримали двох іноземців біля лінії розмежування на Донбасі

Ольга Романец | Всі новини автора
Нацгвардия

На спостережному посту Національної гвардії України в Луганській області, в кілометрі від лінії розмежування, особовий склад Нацгвардії 15 січня затримав двох чоловіків, громадян Азербайджану.

За їх словами, вони нібито поверталися від родичів (які проживають в Україні) в Росію і заблукали, натрапивши на пост Нацгвардії, передає Час Пік з посиланням на прес-служба відомства.

Після проведення перевірки нацгвардійці виявили, що термін перебування одного з них закінчився 10 січня, інший же взагалі перебував на території України безпідставно. Перевіривши громадян по базі даних військовослужбовці виявили, що раніше обидва чоловіки були судимі.

Бійці НГУ передали громадян Азербайджану співробітникам Державної прикордонної служби України для встановлення обставин та подальшого прийняття правового рішення.

"Нагадаємо, відповідно до визначених командуванням Об'єднаних сил завдань у районі проведення операції Об'єднаних сил військові частини та підрозділи Національної гвардії України за напрямами службово-бойової діяльності щоденно беруть участь у фільтраційних заходах у населених пунктах на сході країни, здійснюють охорону важливих об'єктів та низки установ органів державної влади для не допущено диверсій та терористичних актів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти розмістили 275 одиниць військової техніки поза лініями відведення на Донбасі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк