09.02.2022, 10:55

Луганщина опинилася у "червоній" зоні карантину: які обмеження набирають чинності

карантин

На території Луганської області з 11 лютого встановлюють червоний рівень епідемічної небезпеки. У регіоні застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "червоної" зони карантину.

Голові Луганської ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, а також щоденну оцінку епідситуації в регіоні та при необхідності ввести додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, спрямовані на стримування поширення COVID-19, повідомляє Час Пік.

Крім того, у регіоні повинні вжити заходів щодо розгортання додаткових ліжко-місць у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 у разі різкого зростання числа госпіталізованих пацієнтів.

Таке рішення прийнято 8 лютого на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Крім того, Державна комісія ТЕБ та НС вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 11 лютого 2022 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Закарпатської та Хмельницької областей.

"На сьогодні бачимо негативну динаміку ознак епідемічної небезпеки на території цих регіонів, а також застереження з боку голів облдержадміністрацій щодо потенційного ризику збільшення рівня госпіталізації", - сказав глава МОЗ Віктор Ляшко.

карантин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк