21.02.2022, 20:27

Комісія ТЕБ та НС на Луганщині запропонувала визнати обстріл Щастя і пошкодження ТЕС надзвичайною ситуацією державного рівня

Марина Началова | Всі новини автора

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай скликав позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Комісія розглянула питання припинення роботи Луганської ТЕС внаслідок обстрілів та заходів із життєзабезпечення населення міста Щастя, повідомила прес-служба ЛОДА, передає Час Пік.

Очільник Щастинської ВЦА Олександр Дунець відзвітував, що артобстріли міста Щастя були точкові та мали на меті знищення критичної інфраструктури. Внаслідок пошкодження лінії електропередач Луганської ТЕС було знеструмлено майже 50000 абонентів. Наразі електроживлення відновлено тільки у Петропавлівці та Трьохізбенці. Серед постраждалих об’єктів соціальної інфраструктури – дитячий садок «Зірочка» у Щасті. Він також повідомив, що у зв’язку з відсутністю опалення у місті розгортаються пункти обігріву, зокрема, у спортзалі Щастинського ліцею № 2 та міському будинку культури. Хірургічне відділення міської лікарні готове до прийому поранених.

Із доповіддю виступили директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, який повідомив про пошкодження чотирьох ліній електропередач, які ведуть від ТЕС.

Підсумовуючи доповіді директор Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони облдержадміністрації Олександр Чалий виніс на пропозицію визнати надзвичайну подію, що склалася в результаті артилерійського обстрілу з боку незаконних збройних формувань та призвела до пошкодження об’єктів ТЕС, складовою частиною надзвичайної ситуації державного рівня соціального характеру, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.01.2015 № 47-р «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації».

Також доручено підготувати звернення до Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін щодо забезпечення «режиму тиші» для проведення відновлювальних робіт на Луганській ТЕС. Представникам ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», керівнику Щастинської ВЦА доручено створити додаткові ремонтні бригади Щастинського РЕМ для оперативного відновлення електропостачання. Крім того, очільнику Щастинської ВЦА доручено вжити заходів щодо забезпечення альтернативного опалення соціальних об’єктів та соціально вразливих верств населення.

Нагадаємо, під час обстрілів з боку окупантів ЗСУ закривали Щастя на в'їзд і виїзд, у районі обмежено автомобільний рух.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк