13.03.2022, 16:50

Евакуація, гуманітарка, обстріли, збитий літак окупантів: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Марина Началова | Всі новини автора

Російські окупаційні війська не припиняють обстрілювати населені пункти Луганської області, але людей все ж таки вдається потроху евакуювати.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів у телеефірі про обстановку в регіоні, передає Час Пік.

За його словами, єдина поки що хороша новина - вдалося разом з Офісом президента та віце-прем'єром Іриною Верещук домовитися про режим тиші для евакуації населення. З ранку були обстріли, але після 12 години евакуація почалася. Гайдай зазначив, що близько 540 людей з Лисичанська вже знаходяться у поїзді.

Сьогодні було розвантажено 7 вагонів гуманітарної допомоги – це ліки, продукти, одяг, засоби гігієни. Їдуть ще 11 вагонів із гуманітаркою. Після завершення евакуації гуманітарні вантажі повезуть до населених пунктів.

Гайдай сказав, що ЗСУ на Луганщині тримають лінію оборони, дають відсіч, над Рубіжним було збито ворожий літак. Але цинізм окупантів не знає меж - на Попасну скинули фосфорну бомбу. Також Гайдай повідомив, що у Боровському росіяни розстріляли волонтера з інвалідністю.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк