24.03.2022, 12:57

Російські окупанти силою вивозять до рф тисячі жителів Маріуполя

Российские оккупанты силой вывозят в рф тысячи жителей Мариуполя

Жителів Лівобережного району Маріуполя окупанти починають масово вивозити на територію росії. Загалом під незаконну депортацію потрапило близько 15 тисяч маріупольців.

Російські окупанти в ультимативній формі змушують людей сідати в автобуси. Також є відомості, що російські окупанти відбирають у людей паспорт та інші українські документи, що засвідчують особу. Про це 24 березня ]]>повідомив ]]>прес-центр міськради Маріуполя, повідомляє Час Пік.

Вивезених людей спочатку доставляють у так звані фільтраційні табори, звідки потім перерозподіляють по різних віддалених містах росії. На сьогоднішній день відомо, що вже насильно вивезли на територію рф близько 6 тисяч маріупольців.

Протягом останніх 20 днів окупанти блокують евакуаційну колону та не дають змоги безпечно вивезти людей у безпечні регіони України.

"Те, що роблять російські окупанти не піддається жодному поясненню. Спочатку вони блокують мирне місто, цілеспрямовано починають вбивати людей, а потім насильно вивозять на свою територію. Україна таке переживала лише за часів Другої світової війни. На жаль, історія повторюється. Тільки тепер замість нацистів – рашисти. Зараз ми формуємо базу депортованих маріупольців і працюватимемо над їх поверненням в Україну", - повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк