27.03.2022, 12:26

Рашисти продовжують відключати Луганщину від електроенергії, води, газу, - Гайдай

война

Незважаючи на героїзм комунальних служб, росіяни продовжують залишати Луганщину без електроенергії, води, газу - кількість відключень зростає.

Про це повідомив глава Луганщини Сергій Гайдай, передає Час Пік.

"Задіяні всі комунальники, які залишилися на Луганщині. Разом з ними фахівці-добровольці - кожен намагається повернути комунікації в рідний дім. Працюють по 10-12 годин на день - поки не сховається сонце або не відкриє вогонь ворог. Незважаючи на героїзм комунальних служб, росіяни продовжують відключати Луганщину від електроенергії, води, газу. Аварій дуже багато, як за межами, так і на території міст і сіл. Чи не менше поривів в закритих квартирах. Аварійники ледь встигають хоча б перекрити засувки, щоб врятувати вцілілі будинки", - повідомив глава Луганщини Сергій Гайдай.

На жаль, знову збільшилася кількість знеструмлень - 96 347 споживачів з 34 населених пунктів. З них без електроенергії 21 і 13 частково.

Без газопостачання залишаються 27 населених пунктів (близько 40560 абонентів) - 23 повністю і 5 частково.

"Сьогодні газовики планують полагодити частину мережі в Сєвєродонецьку та Лисичанську. Але все залежатиме від складової безпеки", - додав Сергій Гайдай.

Також тривають роботи і на водопровідних мережах. Втім, подача води в Сєвєродонецьку обмежена через зупинку Замулівського водозабору.

Читайте також: На Луганщині відкрито гуманітарний коридор для жителів Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк