31.03.2022, 19:03

"Обстановка дуже сильно накаляється": Гайдай про ситуацію в Луганській області на даний момент

гайдай

Ситуація на Луганщині складна, оскільки на Донбас продовжує стягуватися нова техніка окупантів. Ймовірно, що ворог спробує зробити прорив.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Обстановка дуже сильно накаляється. Ми розуміємо і фіксуємо, що дуже багато техніки привозять. Здебільшого розвантажують у Дебальцеве, і далі вже потім тягнуть її до нашої області. Вже заїхали в область на тимчасово окуповані території чеченці", - розповів Гайдай.

Він зазначив, що не варто перебільшувати значення чеченців. Наприклад, учора, 30 березня, ЗСУ знищили на Луганщині штаб кадировців. Гайдай уточнив, що їх використовують як загороджувальних загонів для свіжомобілізованих, яких буквально забирають з вулиць в окупованих населених пунктах.

"Думаю, що коли стягнеться достатня кількість техніки, то вони вже намагатимуться робити якийсь великий прорив у районі Попасної та Рубіжного. Зараз вони кидають свіжомобілізовані сили в атаку, щоб хоч якось десь пробитися, але нічого в них не виходить. Тому все зараз обстрілюється", - повідомив голова Луганщини.

На своїй сторінці у Facebook він також зазначив, що вчора в Лисичанську загинули одразу 7 людей, які потрапили серед вулиці під обстріл. Тіла дуже сильно постраждали, тому людей впізнати важко.

Гайдай наголосив, що хлопчик, який отримав поранення разом із сім'єю, коли до їхнього будинку прилетів ворожий снаряд, живий. Лікарі продовжують боротися за його життя. На жаль, його сестричку врятувати не вдалося.

На даний момент, за словами Гайдая, робиться все можливе, щоби евакуація тривала. Так, сьогодні було евакуйовано у безпечні регіони понад 1000 людей.

"Хто залишився, подбайте і Ви про свою безпеку та безпеку Ваших дітей! Майно не варте життя!", - додав Гайдай.

Читайте також: На Луганщині внаслідок обстрілів горять десятки житлових будинків, школа та нафтосховища

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк