28.04.2022, 21:42

Увечері окупанти завдали ракетних ударів по ряду міст України

ракета

Сьогодні, 28 квітня, РФ здійснила ракетний обстріл Києва та області, Одеси та Миколаєва. Вибухи у Києві пролунали під час офіційного візиту в Україну генерального секретаря ООН.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter, передає Час Пік.

"Ракетні удари по центру столиці під час офіційного візиту Генерального секретаря ООН. Ще позавчора Антоніу Гуттериш сидів за довгим столом у Кремлі, а сьогодні за кілометр від нього лунають вибухи. Листівка з Москви? Нагадайте, чому Росія досі займає крісло в Раді безпеки ООН?", - написав Подоляк.

Мер Києва Віталій Кличко уточнив, що сталися два влучання у Шевченківському районі.

Крім того, ракетний удар було завдано по Фастову (Київська область). За інформацією ДСНС, сталося влучання у інфраструктурні об'єктах, зараз там працюють рятувальники. Інформація щодо потерпілих уточнюється.

Над Одеським районом українські ППО збили три ворожі ракети.

"Щойно підрозділами ППО в небі над Одеським районом було збито три ворожі ракети, які летіли вбивати мирних жителів", - повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко в Telegram.

Як повідомило Оперативне командування "Південь", сьогодні під обстрілом також опинився Миколаїв. Окупанти завдали удар по місту реактивними системами залпового вогню "Смерч". Внаслідок обстрілу пошкоджено десятки приватних домогосподарств, автомобілі, магазини. Касетні боєприпаси падали на дитячі майданчики та двір навчального закладу. Інформація щодо потерпілих уточнюється.

У ЗСУ вважають, що сьогоднішні обстріли можуть бути реакцією РФ на нову військову допомогу, яку Україна отримає від Німеччини та США.

Читайте також: Війна в Україні може затягтися на місяці і навіть роки, - Столтенберг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк