02.05.2022, 13:51

В Одесі ДБР затримали 12 диверсантів, які готували провокації на 2 травня

Віктор Білий | Всі новини автора

В Одесі співробітники Державного бюро розслідувань та Національної поліції виявили та знешкодили групу диверсантів, які готували диверсії та заворушення в Одеській області. У них виявили великий склад зброї та вибухівки.

Про це повідомили у прес-службі ДБР, передає Час Пік.

"В умовах військової агресії Росії працівники ДБР постійно проводять роботу з виявлення представників ворожих ДРГ, колаборантів та інших злочинців, які впливають на криміногенну та оборонну ситуацію в умовах воєнного стану. Наразі особлива увага приділяється Одеській області, оскільки ворог не залишає планів захоплення регіону", - йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР спільно зі співробітниками Нацполіції провели масштабну спецоперацію з виявлення організаторів та виконавців можливих диверсій та провокацій у річницю пожежі в Одеському Будинку профспілок 2 травня.

Перевіряли десятки представників криміналітету та потенційних колаборантів.

Внаслідок проведеної спецоперації, кажуть у ДБР, було виявлено ДРГ.

"Працівники ДБР виявили та затримали 12 осіб, які обґрунтовано підозрюються у підготовці диверсій, протестів та заколотів на Одещині. Також, за оперативною інформацією, затримані працювали над підбурюванням одеситів до масових заворушень", - повідомляють у Бюро.

У диверсантів співробітники Бюро виявили склад зброї та вибухівки. Велика кількість автоматів, кулеметів, гранат, пістолетів та патронів до них зберігалася у приватному будинку одного із затриманих. Крім того, бунтівники виявили прапори з комуністичною символікою, медалі, антиукраїнські книги та агітаційні брошури.

Читайте також: Окупанти у Маріуполі влаштували інформаційну блокаду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: