04.05.2022, 22:45

На фронті загинув журналіст із Луганщини Олександр Махов

махов

Сьогодні, 4 травня, на фронті загинув журналіст телеканалів Дім та UA, військовий-кореспондент Олександр Махов, який на час бойових дій обрав стояти за Україну на полі бою.

Інформацію про загибель Махова підтвердила редакція ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України", повідомляє Час Пік.

Відомо, що Олександр родом із Луганської області, 2022 року з редакції ДП "МПІУ" він вирушив на фронт, щоб захищати батьківщину.

"Олександр тримав постійний зв'язок із нашою редакцією, а ми регулярно під час редпланувань, говорячи про подвиг та героїзм українських військових, незмінно уявляли собі саме Олександра. Він наш герой, "військкор Махов", як він сам себе називав при перших зустрічах, а ми до 24 лютого 2022 року всією редакцією намагалися відмовити його від занять саме військовою журналістикою і переключитися на документальну публіцистику, але суть характеру Сашка виявилася в перші ж дні війни - він, як завжди, чітко, зібрано і по-армійськи витримано повідомив редакцію, йдучи на фронт. Туди, де відкрилася жахлива лінія боротьби за право на існування таких редакцій як наша, за принципи, якими ми живемо і які у нас хочуть відібрати - свободу слова, незалежну та демократичну Україну", - зазначають у редакції.

Останній пост Олександра у Facebооk був присвячений ситуації на фронті. Під ним - співчуття та коментарі знайомих, які не можуть повірити у те, що сталося.

Відомо, що тиждень тому Махов дістав поранення. Після одужання він збирався одружитися. Пропозицію своїй нареченій він зробив 5 квітня.

"Я не вірю! Це не може бути правдою! Мій Сашко хотів жити! І він живий! Будь ласка, скажіть, що це помилка! Скажіть", - написала у Facebook наречена Олександра Анастасія.

Читайте також: У ряді регіонів України були чутні вибухи: що відомо на даний момент

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: