09.05.2022, 12:59

Понтонна переправа знищена, йде "зачистка" окупантів, перекинутих через Сіверський Донець: Гайдай про ситуацію в області

Луганская, война

На Луганщині ситуація стабільно важка. Російські окупанти за підтримки авіації та артилерії намагаються взяти під контроль Рубіжне, готуються наступати у напрямку Лисичанська та намагаються прорвати оборону українських військ.

У регіоні обстрілюються усі вільні мирні населені пункти. Противник намагається перекинути техніку та особовий склад через Сіверський Донець. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік.

"Понтонні переправи, що орки перекинули через Сіверський Донець - знищено, проте рашисти разом з невеликою кількістю техніки встигли перейти на інший берег.

Будемо ловити.

Перемогли нацистів, переможемо та рашистів!", - сказав Гайдай.

Гайдай зазначив, що противнику вдалося закріпитися на позиціях, з яких зручно вести прицільний обстріл багатьох об'єктів інфраструктури та транспортного сполучення. Внаслідок постійних масованих обстрілів люди залишилися без води, світла та газу.

"Останні випадки руйнувань – обладнання Попаснянського районного водоканалу та високовольтна лінія електропередачі поблизу Лисичанська. Місце аварії постійно під вогнем, здійснювати обстеження та ремонт неможливо", – повідомив Гайдай.

Через ворожі обстріли знеструмлено 43 населені пункти - 128 273 споживачі перебувають без електроенергії.

Централізоване водопостачання відсутнє по всій області. Воду людям підвозять рятувальники.

З газопостачанням залишаються шість населених пунктів (45 375 абонентів) – 3 повністю та 3 частково.

Нагадаємо, глава Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що окупанти намагаються взяти під контроль "дорогу життя" - трасу Лисичанськ-Бахмут та відрізати Луганщину. За його словами, сьогоднішній день стане вирішальним.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк